Personlige fortellinger er gull

Personlige fortellinger er gull

Personlige fortellinger er gull Du rommer et skattkammer av personlige fortellinger. Disse kan du bruke i skrivingen din. Jeg vil oppfordre deg til å gå på jakt i ditt personlige liv etter hendelser.

Min erfaring er at jo mer du henter fra det du har sett og opplevd og virkelig følt på kroppen, jo «viktigere» og mer fengslende blir teksten. Noen forfattere sier at de finner opp alt sammen, men de fleste forfattere innrømmer at de bruker biter fra eget liv når de skriver.

Episoder fra livet ditt kan danne utgangspunktet for eksempelfortellinger i en faktatekst.Du kan også bruke personlige opplevelser i korte historier eller romaner. Lager du deg en oversikt over de viktigste/merkeligste/skumleste/morsomste/fineste hendelsene i livet ditt, vil du aldri slippe opp for noe å skrive om.

Når du sitter med en lengre liste over personlige fortellinger, har du bygget på plattformen til forfatterskapet ditt. Noen fortellinger er mest verdt for oss selv, mens andre kan danne grunnlaget for noe som inspirerer, underholder eller trøster andre.  Det er opp til deg hva du ønsker å formidle. Være bevisst på hva du sender ut i verden, og hvorfor du ønsker å gjøre det.

Tips til hvordan du kan finne dine personlige fortellinger

Tankeskift - personlige fortellinger

Hvis du vil ha inspirasjon og tips til hvordan du kan gjøre det akkurat nå, gå til Tankeskift og lytt til podkasten hvor jeg nettopp snakker om Personlige fortellinger i episode nummer 5. Der deler jeg historier fra mitt liv. En av dem hadde jeg slettes ikke tenkt til å fortelle om, men så ble det bare sånn. Vi kunne redigert den bort, men vi lot den være – selv om jeg synes det er litt flaut.  Lytt på episoden her, eller gå til podkastappen din for å laste ned. 

Mer om å skrive personlige fortellinger i «Skriv den fortellingen» som kommer senere i høst. Du kan forthåndsbestille den her. 

Hvis du vil møte meg og snakke om personlige fortellinger, kan du jo komme på skrivecafé – på Ås stasjon. Eller du kan følge med på nett.

Lykke til med å bygge din skriveplattform!

Beste hilsener fra
Siw (som spiller gitar på 50-årsdagen sin under her. Det er også en historie)

SiwSkriv spiller gitar

 

Hjem » Personlige fortellinger er gull
Handlekurv
Skroll til toppen