Bygge Business med å skrive Artikler

Hva vi kan lære av historien til James Clear

James Clear startet opp som deg og meg. 11 år senere har han bygget opp en solid bedrift takket være artiklene sine. Og jeg håper at hans historie kan inspirere deg til å skrive og gjøre din virksomhet enda mer verdifull! 

I 2012 bestemte James Clear seg for å skrive og publisere artikler på bloggen sin to ganger i uken. Noe han fortsatte med i flere år. Han gjorde det til en vane. Men så er han også «de gode vaners far» – ikke bare på papiret, men i praksis. 

Bygge epostliste

Da James Clear begynte å skrive og publisere artikler på bloggen sin i 2012, greide han å bygge opp epostlisten sin til 1000 på noen få måneder og 30 000 abonnenter på litt over ett år. 

Året etter var han oppe i 100 000 abonnenter, og da han var i ferd med å gjøre ferdig boka Atomic habits (Clear 2018) , var han oppe i 500 000 abonnenter! 

Bygge troverdighet og bli en ekspert 

Etter hvert fikk invitasjoner fra store selskaper både i USA og Europa for å snakke om hvordan man danner vaner og hvordan man kan endre disse til det bedre. 

Han hadde posisjonert seg som ekspert på område gjennom å skrive artikler om disse temaene i en årrekke. Og han fikk noen av dem på trykk i Time, Entrepreneur og Forbes.

Han skriver i Mikrovaner (den norske oversettelsen av Atomic Habits) at han følte seg som en ubetydelighet da han begynte å skrive artiklene. 

To år senere begynte han å bli kjent som en ekspert på vaner. Han sier det var litt ubehagelig først, samtidig som det var spennende. Han hadde aldri regnet seg som en mester innen feltet. 

Bygge en boksuksess

Tre år etter at han begynte å skrive artikler, fikk han en bokavtale med Penguin Random House – et av de største forlagene i verden [1]og boka hans har solgt i over 10 millioner eksemplarer [2]

Tenk hvor mye stoff han allerede hadde til den boka – takket være artiklene. Det må ha vært en fryd for han å skrive den boka. Han hadde jo øvd på å skrive og sett hva folk var interesserte i å lese. Det er det som er så nydelig med å skrive artikler. De kan være kilder til både kapitler og hele bøker.  


[1] https://www.britannica.com/topic/Penguin-Random-House 16.02.23

[2] https://jamesclear.com/books 16.02.23

Bygge en lønnsom business 

Fem år etter at han begynte å publisere artikler, startet han opp Habits Academy hvor over 10 000 ledere, mellomledere, trenere og lærere har tatt kurs. 

James Clear kunne kanskje levd på bokskrivingen sin alene, men med kurs og foredrag i tillegg, har han flere inntektskilder som sørger for at han har en lønnsom business. 

Er dette relevant for deg? 

James Clear hadde ingen anelse om hvor stort det ville bli da han startet opp. Men han gjorde et bevisst valg om å skrive artikler og la det inngå i sine faste rutiner. Og resultatet var større enn han kunne forestille seg. 

Du trenger ikke tro på at du skal få en lignende reise som James Clear. Men du trenger tro på at du kan bygge en lønnsom virksomhet som du trives i. Og det starter med å lage verdifullt innhold til dagens og morgendagens kunder. Et eksempel på verdifullt innhold er nettopp en artikkel. 

Så hvis du vil bygge epostliste, troverdighet, en boksuksess og en lønnsom bedrift, er kanskje artikkelskriving noe for deg? 

Gratis utfordring


Vil du lære å skrive artikler på en enkel og inspirerende måte, er du hjertelig velkommen til å være med på utfordringen «Skriv den artikkelen!» 

Gå hit og les mer om utforringen slik at du kan ta det neste steget mot en enda mer verdifull virksomhet.

Litt om artikkelforfatteren

Min lidenskap er å coache skrivere i å lage verdifullt innhold slik at de kan bygge den virksomheten de drømmer om. 

Jeg er forfatter, pedagog og entreprenør. Gift med en sveitser, 2 store barn og forvert for kommende førerhunder

Handlekurv
Skroll til toppen