Små skritt – Store resultater

SMÅ SKRITT GIR TIL STORE RESULTATER

I en verden hvor vi stadig ser folk oppnå store ting, er det lett å glemme at de tok mange små skritt for å komme dit. Du blir ikke en bestselgende forfatter eller anerkjent i ditt felt ut av det blå. Når det skjer, har du tatt mange små skritt på veien. Daglige skritt i riktig retning. 

Fordelene med små skritt er at de lar oss bygge momentum og øker selvtilliten fordi vi mestrer underveis. I tillegg slipper man den overveldende følelsen som gjerne kommer når vi setter oss et stort mål. Hvert lite skritt hjelper oss med å komme nærmere det å nå et større mål.

Små skritt kan komme i flere former. Du kan skrive 15 minutter hver dag. Eller få tilbakemelding på en liten tekst. Disse små handlingene kan virke ubetydelige, men over tid fører de til betydelig fremgang. Det er slik bestselgende bøker blir til – noen ord om dagen. 

En av de største hindringene for å ta små skritt er motstanden vi føler når vi står overfor endringer. Det er lett å tro at vi må gjøre store endringer for å se gode resultater. Men jeg tror at det bare er nok en unnskyldning for å ikke gjøre en endring. Hvis du ikke greier å gjøre en liten endring, hvordan skal du da kunne gjøre en stor? 

Å være konsekvent er en viktig nøkkel. Ved å forplikte oss til en liten handling hver dag, kan vi skape positive vaner hjelper oss med å nå større mål. Når vi lykkes med handlingene våre, bygger vi også selvtillit og etter hvert en identitet som en seriøs skribent eller en forfatter.  

Kraften til små skritt kan ikke overvurderes. Ved å ta små handlinger konsekvent, kan vi skape meningsfull endring i livene våre. Også som skrivere. Så neste gang du føler deg overveldet av et stort mål, husk at små skritt kan hjelpe deg å oppnå store ting.

Blir du med på Skriv en artikkel – utfordringen, kan du ta små skritt mot et større mål på en inspirerende og morsom måte.

Skrevet av Siw C. Christiansen i samarbeid med chat.openai

Handlekurv
Skroll til toppen