Tre tips for å komme i mål med bok før jul

Hvor er du når dette året ebber ut? 
Har du en publisert bok som du kan selge eller gi bort til markedsføring?

Hvis nei ... Hva er grunnen til at du ikke har boka ferdig? Send meg gjerne noen ord, jeg er veldig nysgjerrig på hva som holder deg tilbake! 

Hvis ja … Hurra! Gratulerer med beslutningen. 

Å komme i mål med en publisert bok krever først og fremst en beslutning om å gjøre det. Og etterpå trener du å minne deg selv om at du har tatt denne beslutningen.

Du må selvfølgelig skrive også, for veien til ferdig bok er brolagt med taster i tillegg til en dose med lyst og mot. For å holde motet oppe, er det også godt å ha med seg noen i prosessen.

Du trenger ikke være alene 

Det kan være smart å lese en bok som gir deg oppskriften på hvordan du skal skrive en bok hvor du lærer bort dine beste tips og deler dine viktigste erfaringer. Men helt ærlig:

Er du en som er god på sette deg mål … Og god på å spore av? Jeg skjønner deg godt – det er jo så mye du skulle ha gjort!

Derfor deler jeg tre tips som kan bidra til at du faktisk når målsettingen din om å komme i mål med en bok allerede dette året.

Hvordan bli ferdig med bok hvis du sporer lett av?

Tips 1: Få deg en Ansvarlighetspartner

Skaff deg en ansvarlighetspartner som du rapporterer til ukentlig om framdriften din. 

Gjerne en annen som skriver og som trenger en ansvarlighetspartner i deg. Dere trenger ikke snakke sammen en evighet – det kan være nok med en kort mail om hva du har fått gjort så langt og hva du har som målsetting fram til neste uke. Dette hjalp meg veldig da jeg holdt på med førsteutkastet til Skriv den fortellingen. 


Tips 2: Skaff deg en skrivecoach

Skaff deg en skrivecoach som både er din ansvarlighetspartner og som du kan drøfte skriveprosess og tekst med. 

Få hjelp til å sette opp et realistisk mål for når du skal være ferdig og drøft hvordan du kan få plass til og prioritere skrivingen i hverdagen. Skrivecoachen kan gi deg oppgaver som gjør at du kommer raskere i mål.

Skrivecoach SiwSkriv

Tips 3: Kom i mål med et skrivekurs

Gå på et skrivekurs som leder deg gjennom hele prosessen – fra idé til publisert bok. Et kurs som også har ansvarlighetspartnere og en skrivecoach som du kan be om råd hvis du står fast eller lurer på noe. 

Allerede 31. august har du anledning til å være med på kurset som kan bidra til at du er ferdig med en bok allerede i november – Se mer her! 


Ta et skritt videre nå så du kan være forfatter innen året er omme! Det er bare opp til deg.

Joda, du tør det og du kan få det til. Jeg heier på deg!

Siw

Handlekurv
Skroll til toppen