Hvordan finne din unike tilnærming når du skriver bok?

Den siste delen av det å lage en sterk bokmagnet, er en unik tilnærming. Den unike tilnærmingen springer ut fra hvem du er, hva du lærer bort, hvordan du lærer det bort og hvordan du presenterer boka. I en vrimmel av bøker og forfattere, er det noe som gjør at du skiller deg ut på en positiv måte.

Bli synlig i vrimmelen gjennom å formidle din unike tilnærming.

Det kan hende at du trenger litt tid til å tenke gjennom hva du gjør som er unikt. Noen får besøk av kritikeren eller hører janteloven hviske i øret «Du er ikke særlig spesiell, er du det da? Og det du lærer bort, er jo sånn alle ville lært det bort.» Da er det viktig å ristet litt på hodet og be stemmen om å dempe seg. 

Heldigvis er vi alle spesielle og unike, men det kan være vanskelig å få øye på når man ikke ser seg selv utenfra. Sliter du litt med å finne det unike, kan du høre med noen som kjenner deg godt og som vil deg vel. De kan fortelle deg det. 

Sannsynligvis har du en viss idé selv også når du får tenkt deg litt om. Det tok meg litt tid å innse at noe av det som er unikt med meg. Og jeg måtte få det bekreftet av andre rundt meg. Noe av det jeg både liker og kan, er å forenkle og forklare slik at de fleste forstår det jeg vil formidle.

I tillegg har jeg et horn i siden til forfattere som tåkelegger skriveprosessen og gjør den mørkere og mer mystisk enn det de trenger. Det var slik stjernestien min ble til. Etter selv å ha famlet i blinde i årevis, ønsket jeg å lyse opp veien for de som vil skrive bok slik at de slipper å oppleve det samme. finn din unike tilnærming

  • Hva er det du liker å gjøre? 
  • Hva er du god på? 
  • Hva blir du irritert over hos kolleger/konkurrenter? Og hvordan gjøre du det bedre? 
  • Har du en eller flere metoder som du er god på? Hvilke? 

Svar på disse spørsmålene og vis leseren din unike tilnærming gjennom tittel, baksideteksten og gjennom måten du presenterer innholdet ditt på. 

Hvis du ikke har en unik tilnærming ennå, kan det hende at du finner den når du skriver og planlegger boka. 

Vær raus og kjærlig med deg selv i søket etter din unike tilnærming. 

Bli med på skrivekurs hvor du kan lufte, drøfte og få tilbakemelding på din unike tilnærming. HASTER! Kurset starter tirsdag 31. august.

 

Handlekurv
Skroll til toppen