Du er helten!

«Du er helten». Slik starter jeg den nye boka «Skriv den fortellingen». Videre skriver jeg:Du er helten i ditt skriveprosjekt

«Dette er en bok om deg som vil skrive, og som har kommet hit for å søke inspirasjon, tips og råd. Ja, du leste riktig: Det er du som er hovedpersonen i denne boka. Du er en som liker å fortelle historier. Historier som interesserer, forfører og berører.

Dette er også fortellingen om deg som ønsker å skrive, men som opplever at noe hindrer deg. Du har et mål, men strever for å nå det. En ekte helt gir aldri opp, men skaffer seg de hjelpemidlene som trengs.

Det er du som bestemmer om det skal bli en lykkelig slutt på dine prosjekter. Kanskje sitter du der akkurat nå og lurer på hvem jeg er, og hvorfor jeg er så direkte. Da vil jeg fortelle deg at det er sånn jeg er som person. Jeg skriver ikke for å vise hva jeg kan, men for å bidra med noe til leserne mine på et faglig og personlig plan. Jeg vil heie på deg, og dele mine aller beste tips, slik at du kommer videre med dine fortellinger.

Selv om boka først og fremst er til deg, er den litt til meg også. Jeg har et «umulig» romanprosjekt som jeg har jobbet med i over 12 år. Håpet er at noe vil løsne mens jeg skriver denne boka. Jeg vil holde deg orientert underveis, og håper at noe løsner for oss begge.

Vi skal bli godt kjent, vi to. Selv om det er avstand i tid og rom, er vi sammen her, akkurat nå. Jeg gleder meg til veien videre. Håper du også gjør det.»

(Innledning i Skriv den fortellingen)

Helt vs hjelper

For meg er det viktig at du opplever deg som hovedpersonen i ditt liv. Og ikke minst helten i boka mi. Det er jo du som skal skrive fortellingen din ferdig. Jeg er bare en hjelper underveis. Ikke bare. Det er et privilegium å få være hjelper. Det finnes ikke noe mer meningsfylt enn det. Selvfølgelig er det flott å få til ting selv også. Jeg er veldig glad og stolt over at jeg har skrevet enda en bok. Men den er ingenting uten en helt – og det er altså deg. Hvis du ønsker å være det.

Helt eller offer?

For til sist er det du som avgjør om du vil være helt i ditt eget skriveprosjekt – eller et offer for uklarhet og dårlig tid. Jeg har vært der mange ganger. Sliten, ufokusert og uten helt å vite hvor jeg skal gå og hvorfor jeg skal fullføre skriveprosjektet mitt. Det er helt normalt. Men hvis du virkelig har lyst til å leve skrivedrømmen, er det på tide å tre inn i rollen som helt. Bare det får deg videre og i mål. Jeg heier på at du gjør det rette valget for deg. Og at du får det du drømmer om til slutt.

 

Skriv den fortellingen
Du kan bestille den her. 

Handlekurv
Skroll til toppen