Et klarere bilde av fremtiden

Hvis du vil lese mens du hører …

Den siste uka har jeg snakket med folk fra flere steder i verden om å skrive bok. En av de oppdagelsene jeg har gjort, er at de aller færreste har et klart bilde av hvordan det vil være å ha en ferdig bok. Mange mangler et klart bilde av hvordan de ønsker at fremtiden skal se ut. 

Da jeg begynte på Halvhodingene – mitt første forsøk på å skrive bok, hadde jeg sett på Oprah. Jeg satt og ammet min 2 måneder gamle datter mens jeg sugde til meg hvordan Oprah og gjesten hennes snakket om hvordan man kan nå målene sine. De snakket om at man måtte se målet tydelig for seg, og finne ut hvilke skritt man måtte gå fra målet og bakover til der man er i dag.

Jeg syntes det var så inspirerende. Mitt største mål var å skrive ferdig bokmanuset mitt og sende til forlag. Jeg så for meg postkontoret og luka jeg skulle levere konvolutten i, for det var bare sneglepost som gjaldt til forlag den gangen. 

Og så tenkte jeg gjennom det jeg måtte gjøre for å komme meg så langt. Så for meg hvordan jeg puttet manuset i konvolutten, etter å ha skrevet det ut for siste gang, etter å ha redigert det, etter å ha skrevet det. 

Litt over et år senere sendte jeg av gårde manuset. Jeg nøt øyeblikket da jeg sendte av gårde den brune, tykke konvolutten til Aschehoug forlag. Jeg hadde klart det, til tross for at jeg hadde en liten baby i huset som krevde nesten all min oppmerksomhet. 

Poenget med historien er å vise deg hvor viktig det er å ha et klart bilde av hvor du skal. Og det er det som er min oppfordring til deg i dag. 

Se for deg noe du virkelig ønsker deg. Du kan lukke øynene og se det for deg ved å forestille deg at du bruker alle sansene. 

Du kan gjøre det bare i tankene – eller du kan skrive det ned. Da er det enda større sjanse for at du virkelig lager et bilde som kan vare. Et bilde som kan inspirere deg gjennom dagene, ukene og kanskje månedene som kommer. Du kan starte dagen med å lese det slik at du får en påminnelse om hvor du egentlig vil. Kos deg med det. 

La dette bilde varme deg på de kaldeste, mørkeste og mest stormfulle dagene i livet ditt. 

Med ønske om en riktig god helg, 

Siw  

PS: Hører gjerne fra deg om du har tatt oppfordringen eller om det er noe som holder deg igjen. Det er alltid inspirerende å få vite at noen leser det jeg skriver og om det er til hjelp. 

Handlekurv
Skroll til toppen