Avgjørelse er som en appelsin

Avgjørelse er som en appelsin. Først må du skrelle det harde skallet. Det kan være vanskelig å få hull på det. Noen ganger må du bite og du risikerer å få en bitter smak i munnen. 

Slik er det også med bokprosjekt. Den hardeste avgjørelsen er den første – der du virkelig bestemmer deg for om du vil skrive en bok eller ikke. 

Her er det mange som gjør feil. De tør ikke forplikte seg til drømmen, bare ønsketenker at det hadde vært kult med en ferdig bok. Og tror de har bestemt seg. 

Du trenger å ta en avgjørelse om at du vil skrive bok. Du vet det når du har tatt den – det er da det virkelig løsner for deg. Akkurat som skallet rundt appelsinen. 

Du trenger å bestemme deg for når du skal skrive bok. Da mener jeg ikke at du skal kjenne etter hver morgen om du er motivert, for da blir svaret sannsynligvis nei.  Det er alltid lettere å prioritere det du vanligvis gjør framfor det du ønsker å gjøre. Men da kommer du deg jo ikke videre!   

Jeg snakker om å virkelig bestemme seg for å fullføre et bokprosjekt. En ferdig bok kan ikke oppstå gjennom ønsketenkning. Du må se den klart for deg og manifestere den gjennom faktisk å skrive den. 

Del opp og ta en båt om gangen

Det er verken enkelt eller tilrådelig å spise en hel appelsin om gangen. Det beste er å dele den opp i båter først. Slik er det også med skriveprosjekter. 

Bestem deg for hvilke dager du skal skrive og når på dagen du vil gjøre det. Tenk gjennom når du er mest opplagt og sett inn skrivetid som fast aktivitet i kalenderen. Da kommet du veldig langt over tid. 

Det er grenser for hvor lenge du greier å holde deg på sporet hvis hver dag er en kraftanstrengelse. Skriv ned hvorfor du vil skrive bok. Og ta avgjørelsen for én periode om gangen. Lengre bare enn noen dager – kortere enn 3 måneder. Hver båt kan symbolisere de gangene du trenger å fornye denne avgjørelsen – når du kjenner at du vakler. 

Bestem deg og minn deg selv om hvorfor du vil gjøre dette. Da er det lettere å holde deg på sporet. 

Det er disse store og små avgjørelsene som vil ta deg i mål med ferdig bok! Husk det neste gang du ser en appelsin. 

Appelsinen er bare en av fem frukter som kan gi motivasjonen og skrivingen din næring. I masterclassen FRUKT-metoden, kan du lære mer.

Lær mer om FRUKT-metoden

Hvis du synes det jeg skrev om appelsinen ga mersmak, bli med på webinar hvor du kan lære alt om FRUKT-metoden!

Handlekurv
Skroll til toppen